Kippendij

Dit recept is voor 1 persoon:

  • 150 g kippendij
  • 2 trostomaten
  • 1/2 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 el olijfolie
  • 1 el ketjap manis, glutenvrij
  • 1/2 tl sambal
  • 40 g zilvervliesrijst, ongekookt
  • 200 g sperziebonen
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 el kokosolie

Bereiding

  1. Doe de kippendij in een braadpan.
  2. Sprenkel de olijfolie over de kippendij.
  3. Snipper de ui, snijd de tomaten in vier stukken, snijd de knoflook fijn. Voeg toe aan de kippendij.
  4. Voeg de ketjap en sambal toe. Roer alles goed door elkaar.
  5. Plaats de pan op een klein vuur. Sluit de pan af met de deksel. Braad de kip in 50-60 minuten gaar. Draai de kip af en toe om.
  6. Kook de zilvervliesrijst.
  7. Maak de sperziebonen en puntpaprika schoon en snijd in kleine stukjes. Kook de sperziebonen kort, 3-4 minuten en giet af.
  8. Doe de kokosolie in een wokpan. Roerbak de sperziebonen en paprika.
  9. Voeg de gekookte rijst toe en verwarm het voor circa 5 minuten.
  10. Serveer de kip met de rijst en groenten. Het vocht van de kip kun je gebruiken als sausje!