Dit recept is voor 1 persoon:
- 150 g kippendij
- 2 trostomaten
- 1/2 ui
- 1 teen knoflook
- 1 el olijfolie
- 1 el ketjap manis, glutenvrij
- 1/2 tl sambal
- 40 g zilvervliesrijst, ongekookt
- 200 g sperziebonen
- 1 rode puntpaprika
- 1 el kokosolie
Bereiding
- Doe de kippendij in een braadpan.
- Sprenkel de olijfolie over de kippendij.
- Snipper de ui, snijd de tomaten in vier stukken, snijd de knoflook fijn. Voeg toe aan de kippendij.
- Voeg de ketjap en sambal toe. Roer alles goed door elkaar.
- Plaats de pan op een klein vuur. Sluit de pan af met de deksel. Braad de kip in 50-60 minuten gaar. Draai de kip af en toe om.
- Kook de zilvervliesrijst.
- Maak de sperziebonen en puntpaprika schoon en snijd in kleine stukjes. Kook de sperziebonen kort, 3-4 minuten en giet af.
- Doe de kokosolie in een wokpan. Roerbak de sperziebonen en paprika.
- Voeg de gekookte rijst toe en verwarm het voor circa 5 minuten.
- Serveer de kip met de rijst en groenten. Het vocht van de kip kun je gebruiken als sausje!