Paprikasoep

Dit recept is voor ruim 2 liter soep:

  • 1 puntpaprika, rood
  • 1 paprika, geel
  • 1 paprika, rood
  • 450 g zoete aardappel, bataat
  • 2 uien, wit
  • 2 tenen knoflook
  • 2 groentebouillon blokjes
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl kurkuma, poeder
  • 1,25 ml water
  • 1 courgette
  • 3 el olijfolie
  • 1 mespuntje cayenne peper
  • snufje peper & zeezout
  • 2 rondjes zachte geitenkaas
  • stukje speltbrood of zuurdesem

Bereiding: Stap 1

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Versnipper de ui, snijd de knoflook klein.
  3. Schil de zoete aardappel en snijd in kleine blokjes.
  4. Zet een grote soeppan op het vuur. Laat de pan even warm worden, voeg 1 eetlepel olijfolie toe en voeg direct de versnipperde ui toe. Bak de uien tot ze glazig zijn.
  5. Voeg de knoflook toe en bak even met de uien mee.
  6. Blus af met 750 ml water en voeg 1,5 bouillonblokje toe. Roeren tot de blokjes zijn opgelost.
  7. Voeg de zoete aardappel blokjes toe.
  8. Voeg wat zwarte peper en 1 theelepel kurkuma toe.
  9. Breng aan de kook. Laat het 15 minuten doorkoken op een zacht vuur.

Terwijl de pan op het vuur staat ga je de groenten snijden. Zodra de bouillon kookt, doe je de gesneden groenten in de oven.

Stap 2

  1. Verwijder van alle paprika’s de steel en zaadlijsten en snijd ze in blokjes.
  2. Snijd de courgette in blokjes.
  3. Doe de groenten in een ovenschaal. Strooi er 3 eetlepels olijfolie overheen.
  4. Voeg een mespuntje cayenne peper toe. Cayenne peper is heet van smaak, wees niet de scheutig.
  5. Voeg een snufje zout toe.
  6. Meng alles goed door elkaar.
  7. Plaats de schaal in het midden van de voorverwarmde oven.
  8. Verwarm de groenten 15 minuten. Af en toe even roeren.
  9. Heb je geen oven? Je kunt de groenten ook warm maken in een koekenpan of wok.

Indien de groenten klaar zijn, voeg je ze toe aan de bouillon. Laat de groenten nog 2-3 minuten mee koken.

Stap 3

  1. Pureer de soep in de blender of met de staafmixer tot een gladde massa.
  2. Garneer de soep eventueel met wat zachte geitenkaas en een lekker stukje vers brood.
  3. Smakelijk eten!