Dit recept is voor circa 2 liter soep:
- 1 pompoen, klein
- 350 g zoete aardappel, bataat (oranje)
- 1 rode peper
- 1 ui, wit
- 1 teen knoflook
- 1 tl koriander, gedroogd
- 1 tl kaneelpoeder
- 5 g gember, vers zonder schil
- 4 el olijfolie
- 1 l water
- 2 groenten bouillonblokjes
- snufje peper & zeezout
- mespuntje cayennepeper
- 15 g cashewnoten, ongezouten
- scheutje kokosmelk
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Schil de pompoen, verwijder de zaadlijsten en snijd in plakjes.
- Ontdoe de rode peper van de zaadjes en snijd fijn.
- Verdeel de pompoen, rode peper over een bakplaat. Voeg 3 eetlepels olijfolie toe. Voeg de cayennepeper toe (let op is pittig van smaak, een mespuntje is voldoende) en een snufje peper en zout.
- Verwarm voor 35 minuten in de oven.
- Snipper de ui, snijd de knoflook fijn. Schil de gember en snijd ook fijn.
- Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes.
- Plaats een grote soeppan op een matig vuur.
- Schenk 1 eetlepel olijfolie in de verwarmde pan. Fruit de ui en knoflook.
- Voeg de koriander, kaneel en gember toe.
- Blus af met 1 liter water en voeg de bouillonblokjes toe. Breng al roerend aan de kook.
- Als het water kookt, voeg je de aardappelblokjes toe. Kook voor 15 minuten.
- Voeg de pompoen toe en kook deze voor 5 minuten mee.
- Mix met een staafmixer tot een gebonden soep.
- Serveer in een soepkom samen met de cashewnoten en een scheutje kokosmelk.