Pompoensoep

Dit recept is voor circa 2 liter soep:

  • 1 pompoen, klein
  • 350 g zoete aardappel, bataat (oranje)
  • 1 rode peper
  • 1 ui, wit
  • 1 teen knoflook
  • 1 tl koriander, gedroogd
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 5 g gember, vers zonder schil
  • 4 el olijfolie
  • 1 l water
  • 2 groenten bouillonblokjes
  • snufje peper & zeezout
  • mespuntje cayennepeper
  • 15 g cashewnoten, ongezouten
  • scheutje kokosmelk

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Schil de pompoen, verwijder de zaadlijsten en snijd in plakjes.
  3. Ontdoe de rode peper van de zaadjes en snijd fijn.
  4. Verdeel de pompoen, rode peper over een bakplaat. Voeg 3 eetlepels olijfolie toe. Voeg de cayennepeper toe (let op is pittig van smaak, een mespuntje is voldoende) en een snufje peper en zout.
  5. Verwarm voor 35 minuten in de oven.
  6. Snipper de ui, snijd de knoflook fijn. Schil de gember en snijd ook fijn.
  7. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes.
  8. Plaats een grote soeppan op een matig vuur.
  9. Schenk 1 eetlepel olijfolie in de verwarmde pan. Fruit de ui en knoflook.
  10. Voeg de koriander, kaneel en gember toe.
  11. Blus af met 1 liter water en voeg de bouillonblokjes toe. Breng al roerend aan de kook.
  12. Als het water kookt, voeg je de aardappelblokjes toe. Kook voor 15 minuten.
  13. Voeg de pompoen toe en kook deze voor 5 minuten mee.
  14. Mix met een staafmixer tot een gebonden soep.
  15. Serveer in een soepkom samen met de cashewnoten en een scheutje kokosmelk.