Salade rode biet

Een maaltijdsalade is altijd een goed idee als lunchgerecht. Het is binnen een handomdraai gemaakt en zit boordevol vezels, vitaminen en mineralen. Daar maak je niet alleen je darmen ontzettend blij mee, je krijgt er ook nog eens veel energie van omdat een salade licht verteerbaar is en voedzaam. Ook kun je een salade eenvoudig meenemen voor onderweg of naar je werk.

Neem nou deze salade met rode biet, walnoten en Hüttenkäse. Een smakelijke maaltijd waar je weer lekker op vooruit kunt.

Dit recept is voor 1 persoon:

  • 35 g gemengde sla
  • 75 g rode biet, gekookt
  • 60 g linzen, uit blik
  • 20 g walnoten
  • 2 el hüttenkäse
  • 6 bramen
  • 1 el olijfolie, extra vierge
  • 1 tl azijn, balsamico
  • snufje peper & zeezout

Bereiding

  1. Snijd de rode biet in kleine stukjes, hak de walnoten grof en halveer de bramen. Spoel de linzen goed af met water, er mag geen schuim meer van af komen.
  2. Voeg alle ingrediënten samen. Schenk de dressing over het gerecht.

Tip! Wil je de salade meenemen? Doe dan alle ingrediënten in een glazen pot bijvoorbeeld. Begin bij het vullen van de pot altijd met de dressing en voeg dan de andere ingrediënten toe, zo blijft je salade lekker knapperig.