Vitaliteitscheck

“Voorkomen is beter dan genezen”. De voeding die je eet, de hoeveelheid aan beweging die je dagelijks hebt en stress zijn van invloed op je welzijn. Door bewuste voedingskeuzes, regelmatig bewegen en beperking van stress kun je zelf een belangrijke rol spelen in het optimaliseren van je gezondheid.

Ook het inzetten van voedingssupplementen kan je lichaam ondersteunen in je vitaliteit. De samenstelling, opneembaarheid en kwaliteit van verkrijgbare voedingssupplementen loopt zeer uiteen. Onjuist gebruik van voedingssupplementen kan nadelige gevolgen hebben voor je gezondheid. Tijdens dit consult geef ik je een supplementenadvies op maat.

De vitaliteitscheck is voor vrouwen die preventief met gezondheid bezig willen zijn. Voorwaarde is dat je géén alarmerende klachten hebt en géén of nauwelijks medicijnen gebruikt. Heb je te maken met langdurige gezondheidsproblemen, gebruik je met regelmaat medicijnen dan heb ik meer achtergrondinformatie nodig om je goed van dienst te kunnen zijn. Ik adviseer je in zo’n geval een afspraak te maken voor een intakegesprek.

Voor de vitaliteitscheck plaats vindt vraag ik je een vragenlijst en een leefstijlanalyse in te vullen. Je ontvangt via mail een link waarmee je de formulieren online in kunt vullen en digitaal terug kunt sturen. De inhoud van het consult:

  • Je gewicht, vetpercentage, BMI wordt bepaald
  • Je bloeddruk wordt gemeten
  • De conditie van je bloedvaten wordt in beeld gebracht
  • Je ontvangt voedings- en bewegingsadvies
  • We bespreken de rol van stress in je leven
  • Je krijgt advies over voedingssupplementen

Een vitaliteitscheck is een éénmalig gesprek waarbij een vervolgafspraak niet noodzakelijk is. Bekijk hier de mogelijkheden voor het maken van een afspraak.

Een vitaliteitscheck duurt 60 minuten à €95,00.

Consulten worden bij een groot aantal zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering.  Bekijk hier de voorwaarden.