Zucchini lasagna

Een heerlijke, glutenvrije variant op traditionele lasagna. In plaats van laagjes maken met lasagnadeeg, maak je in dit recept gebruik van dun geschaafde plakken courgette. Een smakelijk gerecht boordevol groenten, vitaminen, mineralen en vezels.

Dit recept is voor 1 persoon

  • 1-1,5 courgette
  • 200 g tomatenblokjes, blik
  • 1 el tomatenpuree, blik
  • 1 el olijfolie
  • 1/2 ui, wit
  • 1 teen knoflook, vers
  • 1/2 tl oregano, gedroogd
  • 1 ei
  • 60 g mozzarella, buffel
  • 2 cherry tomaten, groot
  • 1 el pijnboompitten
  • 2 takjes basilicum, vers
  • stukje pecorinokaas
  • snufje peper & zeezout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd met bijvoorbeeld een kaasschaaf lange plakken courgette. Per persoon heb je zo’n 12-15 plakken nodig. Wat je overhoudt aan courgette niet weggooien, gebruik dit om bijvoorbeeld in een smoothie te verwerken.
  3. Doe de courgette plakken in een vergiet en strooi er wat zeezout overheen. Laat zo’n 15-20 minute uitlekken.
  4. Kook een ei, hardgekookt.
  5. Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn. Zet een pannetje op het vuur. Doe de olijfolie samen met de ui en knoflook in het pannetje en fruit even aan.
  6. Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree, oregano en een snufje peper toe. Verwarm al roerend, even zachtjes door laten koken.
  7. Snijd de mozzarella in dunne plakken, pel het ei en snijd de cherry tomaten in plakjes.
  8. Dep de courgette droog met keukenpapier.
  9. Neem een ovenschaal en begin met laagjes maken.
  10. Start met de courgette. Bedek heel de bodem, dan tomatensaus en ei. Volgende laag courgette, tomatensaus, mozzarella en blaadjes basilicum. Volgende laag courgette, tomatensaus, plakjes cherry tomaten, pijnboompitten, blaadjes basilicum.
  11. Rasp als laatste pecorinokaas over de lasagne. Plaats voor 40-45 minuten in de oven, 15 minuten laten rusten voor je de zucchini lasagne serveert.